Epilepsi någon?

Som några av er som läser här inne på min lilla blogg vet så har jag sjukdomen epilepsi. Denna "fulstämplade" sjukdom som INGEN i hela världen tycks ha. Hmmm enligt min ep läkare jag träffadde igår så har tydligen 1 % av alla svenskar just epilepsi. Varför är det så mkt hysh hysh kring denna sjukdom? Varför klassas man oftast som dum i huvudet när man har den?
Förr trodde man ju att det var en psykisk sjukdom. Men nu 40 år senare vet man att det är en neuroligisk sjukdom som man får då det blir s.k.a kortslutning inuti hjärnan. Man är inte knäpp i huvudet bara för att man har epilepsi. Men de tror många. För man blir behandlad på ett konstigt sätt många gånger när det kommer fram att man har epilepsi.
Ta för ett exempel för några veckor sedan på Lukas babysim. Jag satt & pratade med en annan mamma om våra barn, hennes kille badade med sonen den gången precis som Mathias gjorde med Lukas. Så sa tjejen att ja det är kul att papporna oxå är med då & då. Ja svarade jag, fast Lukas pappa är med varje gång pga att jag har epilepsi och därför ej bör bada själv. Stopp! De skulle jag inte ha sagt! Hon slutade prata tvärt! Vände bort huvudet och sa inte mer till mig på de 30 minuterna som var kvar.

De gör ont. Att folk trots att vi är inne på år 2012 nu tror att epilepsi = knäpp människa!
När jag väntade Lukas blev jag & Mathias ombedda utav CHEFSÖVERLÄKAREN över obstetriska mottagningen (där man gör ultraljud) att vi skulle tänka över vårt beslut en gång till med detta barnen? Skulle vi ändå inte välja abort?!!! VA fan! Bara för att jag har epilepsi?!
Jag har mellan 3-6 anfall per år. Tar min medicin morgon & kväll varje dag. Lever ett relativt normalt liv ändå. Får ej köra bil men va fan (ursäkta) jag kan ta hand om mina barn ändå!!!

Trött på denna fulstämpel! Jag har epilepsi & jag är fan ta mig stolt över de!!!!

Snälla har du epilepsi eller vet ngn som har det ta gärna kontakt med mig .
Jag vill prata med liksinnade. Jag vet att ni finns där ute. Frågan är bara var.Flåt det blev ett ganska tungt inlägg så här på en lördagskväll.
Ha en bra kväll kram på er alla

Kommentarer
Postat av: helene

svar: tack så jättemycket för de fina orden :D

2012-02-04 @ 21:51:14
URL: http://helenesoderstrom.blogg.se/
Postat av: Tone

Tack så mycket!! :) Ja det går jätte bra det, hoppas du får en fin dag :)

2012-02-05 @ 09:21:09
URL: http://foodloveandphotography.blogg.se/
Postat av: Therese - Sockenvägens Söta

Kosntigt, här tror jag inte alls att epelepsi är så laddat, känner två st som har det i skov och det enda "problemet" är väl att de inte får/kan köra bil. Du har nog bara haft otur, håller tummarna att du inte stöter p åfler okunniga å trångsynta människor vännen! KRAM

2012-02-05 @ 10:10:20
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: annie

Allt bra med dig idag? :D

2012-02-05 @ 11:02:46
URL: http://annieelise.blogg.se/
Postat av: annie

-Okej , samma här :D TACK vad glad jag blir! :D

2012-02-05 @ 11:22:50
URL: http://annieelise.blogg.se/
Postat av: Johanna

men fy så tråkigt med den mamman som gjorde så... :/ Du är inte mer konstig än oss andra :)Ja titta kan man alltid göra :)

2012-02-05 @ 19:17:23
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: anna

Alltså va fan är det för fel på folk?! blir så jävla arg när jag läser ditt inlägg. Jag har också epilepsi och vet precis hur vissa människor reagerar när man berättar att man har epilepsi. Herregud vad är grejen?!

2012-02-09 @ 20:30:11
URL: http://annaemilie.blogg.se/
Postat av: Jessica Högberg

men helt ärligt... gjorde hon så?? Alltså jag orkar inte med folk!! Vad tror dom?? Att du smittar?? Jag fattar verkligen inte!!
Har heller inte så stor koll, vet vad ett ep anfall är, men när du säger att "min ep gör sej påmind" hur är det då?? Stor kram till dej... och en dansk skalle förtjänar folk som hon... (eller kanske bara lite upplysning? ;)

2012-10-02 @ 10:22:57
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback