Ballat ur

 
Ville visa några bilder från Cornelias dag men icke! Min mobil uppkoppling strular... hmmm
Men en bild fick jag in nu iaf
 
Lillan 8 år! Ngt morgontrött.
Nya kläderna på sig.
 
Min stora tös.
 
Som hon blev grattad sen då . Oj! Vi hade kakkalas somsagt. Som vi åt! 
Magont ännu nästan. ha ha
 
Cornelia fick så mkt fint, styltor och Monster High kamera och monster high inlines. presentkort, böcker, kläder ja MASSA! 
Så mallig över att hon själv ska få välja kläder för sina presentkort. 700 kr sammanlagt!! Hmm önskar att jag oxå hade fyllt år =) Men får allt hänga med henne till H&M så det inte blir massa "smink" som är såååå spännande nu. Det är lite för tidigt. Ok erkänner att IBLAND när det är kalas så får hon ha lite lite, men inte till vardags. Aldrig! Alla är vi olika och bestämmer över våra barn och våra val. 
 
Oj va djupt då. Vi har haft några riktigt bra dagar nu. KÄnns bra. Idag var jag dessutom inne och jobbade. Känns jätte bra då jag har gått hemma nästan 3 månader! Vill ju jobba!
 
Kram på er alla goa.
 
Bilderna kommer upp så småningom!


· Kommentera ·
Vardagliga Livet 9 kommentarer




År läggs till år

 
Imorgon 14:56 blir min älskade dotter 8 år. 8 år!!
Vart tar tiden vägen egentligen? Tyckte att det var inte allför längesedan som jag hade en liten flickebebis i min famn. Men 8? Njae. Åren bara läggs på hög. Men inte blir väl jag äldre för de? Känns inte så åtminstonde. Känns som jag aldrig blir vuxen. Vad nu vuxen innebär, men ja det är en helt annan story i ett helt annat inlägg.
 
 
  Cornelia som bebis
 
 
Kakorna är bakade, tårtan är lagd och garnerad. Paketen är inslagna och födelsedagsbrickan är framdukad. 
Mys!! Det var en väldigt spänd tös som la sig ikväll. Uppskruvad till max. Hon hade mkt svårt för att somna. 
Det minns man ju själv. Man låg och fantiserade om alla paketer!
 
Givetvis så har ett paket blivit fel, fick fel vara levererad. Men de löser vi. Vi har satsat på mkt uteleksaker nu när vi bor såhär! Hon älskar att va ute, så det blir lite sånt smått och gått. Lätt att köpa till tjejer. Men ja, en svår ålder ändå. Nu har jag nog svammlat klart känner jag.
Trött efter en dag med fullt av måsten. Men tack älskade goa mamma för all hjälp idag. Vi gjorde tårtorna tillsammans och jag har fått mkt hjälp från både mamma och svärmor, då lillan (ja lillan trots sina snart 8 år) önskade sig ett kakkalas med många sorters kakor. 
 
Kram på er alla
 
 


· Kommentera ·
Vardagliga Livet 5 kommentarer




Tjejkväll & fixardag

 
Mysig helg.Lördagen började med en morgonjogg innan frukost. Härligt. 
Att vakna upp i en by som sover minst sagt. Kändes rätt ödsligt att springa där. Inte en människa uppe knappt.
Bara jag , sambon och Lukas i vagn. Men aj vad jag fick ont i kroppen, Veckan som kommer blir lite av en "vilovecka". Blir tre löppass MEN lugna sådana. E rädd om kroppen. Mer yoga ska införas.
 
Lördagen fortsatte i mystecken. Mös med familjen här hemma hela dagen lång, sen på kvällen åkte jag till en tjejkompis, vi åt gott, drack gott och bara tjötade hela kvällen och natten. Jag sov över och hade så mysigt. Jag behövde detta kände jag. 
 
 
 
 
Hem igår och tog tag i hemmet som förfallit lite sista veckan. ha ha. Dammsugade upp 3 kg hundhår kändes de som. Sambon passade mammas hund över natten. Och som hon fällt. Sen åkte massa sista fixet saker upp efter vår inflyttning för snart 4 månader sedan. Skämmes. Hmm , men de blir lixom så . Allt som MÅSTE upp är uppe, sen är de lite småfix som har blivit fördröjt. Lillan min har ny fått upp en hylla på sitt rum OCH EN SPEGEL! Så glad hon kommer att bli i eftermiddag när hon kommer hem från sin pappahelg. En egen spegel på rummet. De är grejer det när man är 8 år.
 
 
 
 
Lukas fick oxå sitt rum pimpat. Vi har länge funderat på var vi ska få plats med våra tavellister. Men igår knäckte jag de. Han har mängder av böcker, älskar böcker precis som mamma sin =) Därför fick han två lister där han har sina favorit böcker på. Blev jätte bra. Så nöjd.
 
 
Jag fick även upp mitt fynd från blocket. Som jag älskar denna spegel.
 
Sen påbörjade jag mitt lilla projekt! En liten sneak peak !
 
 
 
Spännande!!
 
Kramar


· Kommentera ·
Vardagliga Livet 13 kommentarer




Altanfix och påsklov

 
Nästa vecka vankas det lov. Självaste påsklovet står för dörren och jag hänger inte riktigt med känner jag.
Påsk ja, och sen direkt efter påsken. Den 22 april då fyller tösen år. Stora tjejan 8 år.
Tiden rusar iväg. Nyss var hon bebis ju. Ja ja...
 
Till helgen ska jag dra igång med mitt nya projekt. Altanprojektet! Som så många andra som har funnit "återbruka mera" inne på facebook så ska jag inte vara den som är den utan jag ska även jag haka på "trenden" att göra en soffgrupp till uterummet av lastpallar. =) Ska bli spännande. Händig eller ej, de återstår att se.
Lite färg o lite fix och trix sen ska de bli en billig o läcker soffa.
 
Nej nu ska jag väcka min älskling som somnade tillsammans med barnen när de nattades .
 
Kram


· Kommentera ·
Vardagliga Livet 2 kommentarer




Hösten på ingång?

 
Igår sken solen och jag sprang i kortärmat, idag fick jag ta på mig regnbyxor, mössa, vantar och två jackor för att inte frysa på vägen till skola/dagis. Vilka förändringar från dag till dag.
Tar tillbaka det där med att våren är på ingång, idag känns de fasen mer som hösten är på g.
Aprilväder heter det väl utav en anledning.
 
Idag var det meningen att det skulle vara ett intervallpass. Hatkärlekspass. Men jag har fortfarande känningar i vader och baksidan av låret. Har kört lite yoga igår, tänkte göra de även ikväll sen testa imorgon.
 
Ikväll kommer älskade mamma. Varannan vecka jobbar hennes sambo kväll. Då brukar hon komma hit till oss en dag, äta mysa och bara va. Underbart!
 
Kram på er


· Kommentera ·
Vardagliga Livet 3 kommentarer




de går upp och det går ner

 
Ja mycket har hänt på de få dagarna jag varit "borta"
Jag och sambon "lånade" ut stora tösen o söndags innan han började jobba. 
Så usch ha ha , väckte barnen tidigt EN SÖNDAG för att få ut och löpträna =) Fniss, tänk om jag hade vetat detta om mig själv för 3 år sen. Jag hade bara skrattat. Knappast trott på de.
Men, ngt e vajsing med mina vader men även ena lårmuskeln. Troligtvis överansträngning. Så långpasset bidde inget långpass. Vi som hade packat med oss energirik kost. Men tji fick vi. 1 mil blev det bara.
Sen har jag fått massage två dar i rad och strechat. 
 
 
 
Igår var de en mardrömsdag. Lukas vaknade och sa att han hade ont i snoppen, syntes inget och han ville till dagis. Så han var där sina 3 timmar. Hämtade honom och han kunde knappt gå!! Vill bli buren av cykeln och bara grät!! Då blödde mitt mammahjärta!
Åkte till doktorn och förhudsinflammation konstaterades!! AJ!! Min älskade kille.
Tydligen jätte vanligt på småkillar. MEn usch. Han va så duktig hos doktorn. Dom spolade snoppen och hade sig. O det gjorde ju SVINONT! Men han är redan mkt bättre, vi spolar den flera gånger om dagen.
 
 
 
Vågade mig ut idag på en sakta jogg. Kändes ok iaf. völdigt tung i benen.
Men får se hur intervallträningen går imorgon, eller om kroppen skriker NEJ!
 
En hemsk bild på mig i solen idag när jag sprang. Kortärmat! De ni!
Våren e på väg!!


· Kommentera ·
Vardagliga Livet 2 kommentarer




Tempopass

 
Igår var en tuff dag. Rent emotionellt. Mina känslor gick upp och ner. På förmiddagen storstädade jag & Lukas när Cornelia var i skolan. Sen började allt tjafs när hon kom hem. Barnen bara hade en sån dålig dag. O jag oxå, känslorna svallade somsagt. Hmm en tanke är att jag har ätit lite socker nu igen ngn dag då april är här och marsutmaningen är slut. Men så som jag märkt förut så blir jag konstig när jag äter socker. Framför allt märks det när jag varit helt utan och börjar äta det igen. Jag blir känslig och gråter mkt för ingenting. De enda jag kan koppla de till är just socker.
Bla bla bla som jag babblar på. =)
Summan av kardemumman är att det blir en sockerfri månad till. Med några få undantag. 2 glassintag, 2 godisintag bla. O så helt fri från utmaningen den 22 när lillan fyller 8! 8!!!!
 
 
Iaf, när sambon kommit hem från jobbet och maten var i magen så stod jag inte ut mer. Jag var tvungen att ut och skaka av benen och bli av med de ledsna i kroppen. 
Dagsformen kändes bra så jag körde ett tempopass. Och de gick kanon!!! Fy fasen. Inte pb MEN jag kapade över 3 minuter av förra tempopasset som jag körde. De måste man väl vara nöjd med?
Så det var en mkt nöjd tjeja som slängde sig i soffan tillsammans med familjen igår kväll och såg på Lets Dance. 
De bekom faktiskt mig inte ett dugg att barnen åt godis och jag åt frukt. Då har jag kommit långt sådant gottemonster som jag är.
 
Idag blir de jamasmys, sambon jobbar och jag o barnen slappar. De ska kännas att det är helg.
Ska slänga in lite barnkläder på tradera, annars bara va.
 
kram på er & Trevlig helg
 
 
ps.bild lånad från google.ds


· Kommentera ·
Vardagliga Livet 6 kommentarer




Överjävligt intervallpass

 
Ja så vart det onsdag igår då ja. Onsdagar som numera betyder INTERVALLPASS! 
Lika mycket som jag älskar de passen efteråt lika mycket hatar jag dom innan.
Det är allt hatkärlek det där med intervallträning. Men för att komma framåt i min löpträning så är det just intervallträning som ska till. Varje onsdag nu framöver så står det intervallträning på schemat.
 
Igår körde jag 10 minuter lugn uppvärmning, kändes ju skönt att löpa och se sig omkring lite, sen började man räkna ner till de hemska jäkla intervallerna. Hmm de närmade sig sakta men säkert.
Och där kom den första, 3 minuter gånger 4 med 1 1/2 minuters joggvila emellan. Sen 15 minuters nerjogg.
Låter inte mycket , men för mig som inte kört intervall mer än en gång nu på ett bra tag så var de mkt. 
Helt slut var jag efteråt. Underbart! 
Att jag sen hade förbättrat tiderna lite sedan förra intervallpasset förra veckan det kändes kanon!
Det går åt rätt håll helt klart!
 
Så öm idag och jag känner att det börjar tillta nu. AJ!
Imorgon blir det ett "vanligt" löparpass, för att sen i helgen köra ett långdistanspass. Vilket jag ÄLSKAR!!
Se om vi kan "låna" ut stora tösen så vi kan springa både jag & sambon tillsammans. Alltid lika mysigt!
 
 
 
 
Min BIBEL kom idag! =)
Ha ha ja så kallar jag Runners World. Älskar den tidningen. 
Idag damp den ner i lådan, så ikväll blir det tidig sänggång med mycket läsning!
 
 


· Kommentera ·
Träning 4 kommentarer




Backträning i dubbel bemärkelse =)

 
I söndags gick vi en tur i ngt som heter Brösarps backar. Jag, sambon, Lukas och svärföräldrarna. 
Testade Lukas ryggsäck. Ja han satt lite i den och gick lite omvartannat. Vilka backar! oj! Vilken utsikt. 
Träningsnördar som jag och Mathias är så kunde vi ju inte gå uppför utan nej de värsta backarna tävlade vi upp i. Ha ha
 
Gick knappt 5 km sen grillade vi korv och myste i solen. Vilket väder.
Lukas njöt så. 
Sen fick min älskade och galne sambo den geniala ideen att vi springer tillbaka du och jag älsking och hämtar vår bil. (svärföräldrarnas bil hade vi redan ställt vid "målet" för att slippa gå tebax)
Och ni vet ju alla hur jag är! Jag bangar inte för en utmaning. 
 
Sagt och gjort, vi lämnade Lukas hos svärisarna och sprang tebax, backhelvete upp och backhelvete ner. Fy fasen!! Dryga jäkla backar! Mjölksyra och 30 minuter senare hade vi besegrat backarna och stod vid våran bil nöjda och glada!! =)
 
Så underbart att vi nu har full fokus på löpningen igen. Lycka!!!
 
 
syns inte hur jävliga vissa backar är tyvärr.
 
 
Mys med svärisarna
 
 
Jag & Lukas vi bäcken där vi även grillade. Ja inte i bäcken ha ha
 


· Kommentera ·
Vardagliga Livet 7 kommentarer